Week 2: Salsa, Salsa, Salsa
Door: Fariel
Blijf op de hoogte en volg Fariel
30 Juli 2008 | Mexico, Atizapán
Hier (eindelijk) weer een bericht uit Mexico!!!
TEN EERSTE DIT ZIJN DE FOTOS DIE BIJ DIT/DEZE?? BERICHT HOREN(klikken op de link!!, niet links bij fotos kijken) MAAR HIER >>>>> http://www.mijnalbum.nl/Album=LZMEQE76
En nu zo kort mogelijk proberen te vertellen wat ik afgelopen weet gedaan heb: lukt wel want ik ben grootste deel al vergeten nl.
Over de titel; ik heb het niet over het zwoele dansen van de mexicanen, maar over chilli saus! Alles Echt Alles kan met Salsa: Bier met salsa, IJs met salsa, Chips met salsa, Tortillas met alleen Salsa. of gewoon Alleen maar Salsa...
vorig week ben ik ook naar de universiteit gegaan. Zo wat een school!!! om van de ene kant van de campus naar de ander kant te lopen doe je zeker 20 minuten over en er is een indoor stadion, een olympisch zwembad, een renbaan, een rugbyveld, een theather, een fitnesscentrum, een starbucks, nog een cafeteria, een restaurant, 2 banken, een winkel voor kantoorspullen, en nog veel meer! en ook nog lokalen ja! je kan als het ware op de campus leven zonder het ooit te verlaten! Woendsdag(vandaag bij jullie) begint mijn introductie week, tot vrijdag, elke dag van 9-17 op school op dingens te regelen en mensen te ontmoeten dus uitslapen is verleden tijd :(
Vrijdagavond zouden we met zn allen (mn huisgenoten, maar andere kennissen en ik) gaan stappen, maar daarvoor ben ik nog ff naar een Mall gegaan (Plaza Satelite) met een mexicaan en uiteindelijk was ik om 22:10 thuis, iedereen weg, en ik had geen zin om nog te gaan douchen en al en nog te gaan zoeken waar club THE BULL in DF, gelukkig ook niet gedaan want uiteindelijk waren ze daar niet heengegaan. Dus heb maar een film gekeken in het spaans! ging me goed af moet ik zeggen haha.
Zaterdag maar DF(mexico city) geweest naar de Zona Rosa. dat is HET uitgaansgebied van mexico city voor hetero maar voornamelijk homo. DAMN het is een stad opzich Groot!!! uren achter elkaar gelopen met alleen maar bars, discos, restaurants om me heen. En daarna ff naar de Paseo de la Reforma geweest voor wat fotos. oooo en wat is mexico (city) tolerant!!! wat is dat homogebeuren hier zo open! dat zie je niet in NL en niemand die wat zegt of van opkijkt :S ... weer een vooroordeel minder dus na deze dag... hahah
Zondag zijn we naar Coyoacan geweest naar de Mercado (markt) opzich gewoon een markt niks bijzonders vond ik tenminste...alleen de fransen waren helemaal ondersteboven van haha afijn we hebben lekkere tostadas gegeten, dat zijn soort van groote doritos met daarop vlees, groenten en saus, ik had een kip en garnaal gewoon HEERLIJK.
Een klasgenoot van me is zondag ook gearriveerd dus jeej na 2 weken kan ik eindelijk weer een woordje NL praten hahah. want de helft van al die buitenlandse studenten zijn dus frans... en die praten geen spaans neee Frans!! dus af en toe beetje irritant.
maandag had ik een thuisblijf dag, had een hele berg wasgoed dus dat ff gewassen, en nee niks is verkleurd. Nog gekookt! gehakt met courgette en paprika klinkt goed toch? het was ook wel lekker hoor hahah :) savonds bij marloes (mn klasgenoot) langsgeweest ff wat drinken en bijkletsen.
en dinsdag (gister dus) zijn we samen naar Mundo E en Plaza Satelite geweest Twee Super geweldige Malls. op dat moment lijk je echt in een van de rijkste landen ter wereld te lopen. Ongelovelijk. alhoewel er natuurlijk genoeg arme mensen zijn. Ben ook al aan het shoppen geweest vorig week. dit was dus mn tweede bezoek aan deze 2 malls en nog meer gekocht! OOJA as zaterdag hebben we onze eerste trip met de Uni naar Teotihuacan, de oude Azteken hoofdstad met piramides!!! dus kijk ik heel erg naar uit. ook hebben we een pakket ontvangen : 2 dagen naar een Maya plaats in mexico, daarna 4 dagen naar het strand, en weer 2 dagen ergens anders raften. Voor maar 340 euro ALL inclusive!!! dus dit wordt nog leuk haha
Groetjes, liefs uit Mexico